Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

17:02:00 15.02.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Svetski dan dece obolele od raka obeležen je danas manifestacijom na Trgu slobode, koju je organizovalo Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR). Slična manifestacija održana je na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima u više od 30 gradova širom Srbije.

Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

foto: Grad Novi Sad

Deca koja su izlečena od malignih bolesti simbolično su u vazduh pustila zelene balone, u znak podrške mališanima koji se još bore protiv raka, ali i u sećanje na decu koja su tu bitku izgubila. Nakon toga, program se nastavio, a svi posetioci mogli su da kupe nešto od našeg promotivnog materijala - šolje, kape i druge zanimljivosti, kako bi podržali rad NURDOR-a.

Povodom obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka, „NURDOR“ i ove godine nastavlja kampanju „I ja se borim!“ koja za cilj ima podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece i poziv na podršku velikom projektu od nacionalnog značaja – izgradnji nove i održavanju postojećih Roditeljskih kuća.

Svi zainetersovani koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju akciji na Tgu slobode mogu da se priključe kampanji donirajući sredstva putem SMS poruke na broj 1150, a iznos za svaku poruku je 100 dinara.

Svake godine u Dečijoj bolnici u Novom Sadu postavi se 25 novih dijagnoza raka kod dece raznih uzrasta i ona odmah ulaze u terapiju. Međutim, broj obolele dece još je veći jer se pojedini slučajevi ne leče u Novom Sadu, već u Beogradu.

U ovom trenutku se između 10 i 15 dece leči od raka u Vojvodini, u Srbiji svakog dana jedno dete oboli, a na nedeljnom nivou jedan mališan umre od raka.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 52%
Pritisak: 996.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?