Obeležen vek postojanja i rada Novosadskog sajma

07:03:00 31.03.2023, Komentara: 0


Novi Sad – Svečanom akademijom obeležen je vek postojanja i rada Novosadskog sajma.

Obeležen vek postojanja i rada Novosadskog sajma


Naime, krajem avgusta daleke 1923. održana je Prva novosadska izložba, koja je označila početak sajamskih priredbi u Novom Sadu i upisana je kao godina nastanka Novosadskog sajma.

Svečanoj akademiji prisustvovao je i gradonačelnik Milan Đurić koji je istakao da Novi Sad obeležava čitav vek tradicije sajamskih priredbi, ali ujedno i započinje novi vek razvoja jedne od najperspektivnijih grana privrede u našem gradu.

- Uz sve unutardržavne promene, industrijske epohe i globalne istorijske događaje, Sajam se zadržao u gradu u kom je i ponikao, i postao njegov neraskidivi deo. I dalje se, sada već čitav jedan vek, održava u Novom Sadu, na veliko zadovoljstvo i ponos svih Novosađana. A mi najbolje znamo koliko nam on znači. Novosadski sajam ima nemerljivu ulogu za privredu naše države i Grada čiji je svojevrsni ambasador, jer po svetu pronosi njegovo ime. Takođe, znaju to Novosađani, on u nama budi emocije i evocira uspomene na detinjstvo, kada smo sa školom ili roditeljima tradicionalno dolazili na sajmove. On je već sto godina generator inovacija, prijateljstava, poslovanja - svet u malom. Čestitam našim domaćinima veliki jubilej-stogodišnjicu postojanja Novosadskog sajma i želim im da nastave da unose inovacije i istraju na putu razvoja u ovim izazovnim vremenima - rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Na svečanosti u auli Master centra, pored gradonačelnika, pozdravnu reč uputio je i generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković koji je istakao da je tokom veka postojanja ove najstarije sajamske kuće u zemlji, postignut visok stepen profesionalizma, prepoznatljivosti i kvaliteta, a da, uz bogatu istoriju i tradiciju Novosadskog sajma, to zajedno osigurava uspehe i u narednih 100 godina.

U okviru bogatog programa, pored spektakularnog vatrometa, emitovan je film “100 godina Novosadskog sajma”, odigrana predstava “100 godina Sajma” u izvođenju glumaca Srpskog narodnog pozorišta i priređen nastup simfonijskog orkestra Zrenjaninske filharmonije.



Foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 52%
Pritisak: 996.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?