Obeležena godišnjica tragedije u diskoteci „Kontrast“

16:04:00 01.04.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Roditelji i prijatelji poginulih u požaru koji se dogodio pre deset godina u diskoteci „Kontrast“ položili su cveće i vence u znak sećanja na stradale.

Obeležena godišnjica tragedije u diskoteci „Kontrast“

foto: Skupština grada Novog Sada

U požaru su živote izgubili Marina Aničić, Zoran Ignjatović, Marko Pavlović, Renato Vuković, Milena Dalmacija i Tamara Miladinović.

Branko Miladinović, otac nastradale Tamare, ponovio je u ime porodica da će nastaviti da se bore da odgovaraju i drugi odgovorni, ne samo za „Kontrast“, nego i za „Laundž“ i druge požare u poslednjih 18 godina u Novom Sadu. On se posebno osvrnuo na inspektore, tužioce i druge službenike koji nisu do danas odgovarali za propuste koji su doveli do tragedija, za razliku od direktnih počinilaca.

Predsednica Skupštine grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović je u ime Grada položila cveće na spomenik i dodala da je, bez obzira na vreme koje prolazi, „grad i dalje duboko potresen i svi zajedno osećamo neizmernu žalost i tugu zbog ove strašne tragedije“.

Ona je dodala da, bez obzira na usvajanje i postojanje zakona i propisa i bez obzira na poboljšanje protivpožarne zaštite, čitavo društvo mora biti zainteresovanije, odgovornije i sposobnije za preventivu i poštovanje mera, kako bi se izbegle ovakve i slične tragedije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?