Obeleženo devet godina od tragedije u "Laundžu"

17:02:00 17.02.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Porodice i prijatelji nastradalih u požaru u kafiću "Laundž" položili su danas cveće ispred spomen-ploče u Zmaj Jovinoj ulici, gde je 17. februara 2008. godine tragično nastradalo osmoro mladih.

Obeleženo devet godina od tragedije u "Laundžu"

Predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić rekao je da je današnji datum pre svega potresan za rodbinu nastradalih, ali i da predstavlja opomenu.

- Opomenu za one koji odlučuju da te odluke budu na takav način donete da nikada ne ugroze nijednog građanina ove države, nijednog građanina Novog Sada. Opomena za one koji možda jednim svojim potpisom mogu da utiču na to da neko bude ugrožen na ovakav način na koji su bila ugrožena deca na ovom mestu - kazao je Jelušić.

U požaru u kafiću "Laundž" stradali su Mirjana i Miloš Pekić, Milena Kolundžić, Branka Saković, Boris Bjekić, Dušica Kulaš, Marija Gavrančić i Vladan Dragović.

Ali opomena o kojoj govori predsednik Skupštine grada izgleda da nije bila dovoljna jer je samo četiri godine od tragedije u "Laundžu", u požaru u diskoteci "Kontrast", 1. aprila 2012. godine, poginulo šestoro mladih - Marina Aničić (25), Tamara Miladinović (25), Milena Dalmacija (26), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) i Renato Vuković (21).

Šest godina od tada, mnogi lokali u gradu i dalje nisu adekvatno zaštićeni od požara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?