Obesio se Vaskrsije Vrekić, ubica Marije Cimbal

14:11:00 06.11.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Vaskrsije Vrekić (30) iz Banatskog Dvora, koji je osuđen na 40 godina zatvora jer je pre dve godine ubio Mariju Cimbal (23), obesio se juče u novosadskom zatvoru.

Obesio se Vaskrsije Vrekić, ubica Marije CimbalVaskrsije Vrekić, Marija Cimbal

On je iza sebe ostavio oproštajno pismo u kom je, između ostalog, naveo da se kaje za zločin koji je počinio.

- Vrekić je sa cimerima iz ćelije izašao u šetnju u zatvorskom krugu. Nakon nekoliko minuta on se požalio stražaru da ga boli stomak i tražio da ide u toalet. Kada je izašao iz toaleta zahvalio se stražaru i rekao mu: „Ja se ne bih vraćao na krug. Želim da budem sam.“ Stražar je zatim otišao kako bi se priključio kolegama koje su motrile na Vrekićeve cimere, a on je, kada je ostao sam, vezao čaršav oko vrata i za rešetke i obesio se - ispričao je izvor lista "Alo!".

Pored tela je pronađeno i pismo u kome je naveo da nema objašnjenja za zločin koji je počinio i da se duboko kaje za to što je ubio Mariju Cimbal.

Vrekić je bio poznaninik Marije Cimbal, koja mu je često pozajmiljivala novac. Nakon što je jednom odbila da to učini, on ju je zadavio maramom i zatim podmetnuo požar u stanu kako bi prikrio tragove.


Porodica ne želi da preuzme telo

Reporteri „Alo!“ juče su razgovarali sa Vrekićevim rođacima u Žitištu, ali niko želeo da priča o njemu. „Mi smo se njega odrekli otkad je počinio monstruozni zločin“, rekli su nam kratko. Vaskrsijevo telo je poslato u Institut za sudsku medicinu, nakon čega će ga preuzeti lokalna samouprava i sahraniti ga u Žitištu, budući da Vrekićevi rođaci to ne žele.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?