Obezbeđen novac za rekonstrukciju Ulice Marka Miljanova

17:02:00 18.02.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Grad Novi Sad dobio je 410 miliona dinara za realizaciju tri projekta u oblasti saobraćajne infrastrukture.

Obezbeđen novac za rekonstrukciju Ulice Marka Miljanova

Reč je o izgradnji saobraćajnih površina sa javnim osvetljenjem u Ulici Marka Miljanova, u produžetku Bulevara Jovana Dučića i proširenju kolovoza i izgradnji trotoara u Ulici Sonje Marinković u Sremskoj Kamenici. Iznos odobren od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine pokriva oko 76 posto vrednosti navedenih investicija, a ostatak novca izdvojiće Grad Novi Sad.

Gradonačelnik Miloš Vučević tvrdi da je reč o kompletnoj rekonstrukciji Ulice Marka Miljanova, praktično o, kako isiče, njenom pretvaranju u bulevar koji će imati nove kolovozne trake, trotoare, biciklističku stazu, parking, zamenjene vodovodne i kanalizacione cevi i novu modernu rasvetu.

"Izgradnjom Žeželjevog mosta, ali i puštanjem saobraćaja preko Beogradskog keja, stekli su se uslovi za realizaciju tog projekta vrednog 248 miliona dinara. To je najava velikih ulaganja u Almaški kraj, jer će Grad opredeliti dodatnih 100 miliona dinara u radove u još tri ulice na Podbari. Dobili smo novac i za produženje Bulevara Jovana Dučića, to je investicija od 238 miliona dinara, kojom će biti obezbeđen novi izlazno-ulazni pravac između Novog naselja i Veternika, a tu je još i investicija od 55 milona dinara za realizaciju poslednje faze rekonsturkcije Ulice Sonje Marinković u Sremskoj Kamenici – rekao je Vučević.

On je takođe rekao da se ove godine očekuje otvaranje centralne kuhinje PU Radosno detinjstvo, ali da se radi i na pripremi još zajedničkih projekata, gde u prvom redu spada uređenje centra grada.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?