Obezbeđen pešački prelaz kod škole na Rumenačkom putu

19:09:00 26.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Da je moguće obezbediti nebezbedne pešačke prelaze u blizini osnovnih škola pokazao je i slučaj Osnovne škole "Dositej Obradović" sa Detelinare. Nakon što su roditelji protestovali jer je na pešačkom prelazu automobil naleteo na devetogodišnju učenicu te škole, grad i policija pronašli su rešenje.

Obezbeđen pešački prelaz kod škole na Rumenačkom putu


Kako pišu Večernje novosti, osim natpisa "škola", obezbeđeno je i dežurstvo saobraćajca u vreme dolaska i odlaska đaka iz škole. Tako će deca iz naselja Sajlovo i "Bangladeš", koji na nastavu pohađaju u OŠ "Dositej Obradović", odsad bezbednije prelaziti Rumenački put kod škole. Inače, posle protesta reagovao je i gradonačelnik Miloš Vučević, koji je uz pretnju smenama, naložio nadležnim službama i organima da hitno reaguju i da pribave sve neophodne dozvole za postavljanje semafora na ovom prelazu Rumenačkog puta.

- Stvari su se pokrenule i naših 300 učenika, koji dolaze iz Sajlova i "Bangladeša", već mogu bezbednije da prelaze ovu saobraćajnicu. Policija dežura u vreme, kada najveći broj učenika dolazi i odlazi iz škole. Naši nastavnici su na posebnim časovima učenicima skrenuli pažnju da i sami povedu računa o svojoj bezbednosti - ističe Stanko Paunić, direktor OŠ "Dostitej Obradović".

Izvor: Večernje novosti

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?