Objavljena rang-lista prijavljenih kandidata za popisivače

13:08:00 11.08.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Republički zavod za statistiku objavio je rang-listu prijavljenih kandidata za popisivače, a preliminarna lista kandidata koji će biti pozivani na obuku biće objavljena 20. avgusta, u 16 časova.

Objavljena rang-lista prijavljenih kandidata za popisivače


Rang-lista prijavljenih kandidata za popisivače na predstojećem popisu stanovništva u oktobru objavljena je po naseljenim mestima, odnosno klasterima, u okviru opštine, grada ili gradske opštine za koju su se kandidati prijavili.

Kandidati su grupisani po naseljenim mestima u kojima žive, odnosno po klasterima (dva ili više manjih naseljenih mesta grupisano je u jedan klaster) i rangirani su po broju bodova koje su ostvarili na osnovu podataka navedenih u prijavi.

Novi Sad sa prigradskim naseljima ima prijavljenih 2.830 kanditata, ali nisu svi prošli u sledeći krug selekcije. Listu za Novi Sad možete pogledati OVDE

- Smatra se da su objavljivanjem ove rang-liste svi kandidati koji su konkurisali za posao popisivača obavešteni o rezultatima prve faze selekcije, i o tome kada i gde kandidati koji su ušli u drugu fazu selekcije treba da dođu radi predaje tražene dokumentacije i testiranja poznavanja rada na računaru - navodi se na sajtu Republičkog zavoda za statistiku.

Za kandidate koji se pozivaju u drugu fazu selekcije (predaja dokumentacije i testiranje poznavanja rada na računaru) na rang-listi je naveden termin i mesto testiranja.

Spisak dokumentacije koju je potrebno predati prilikom dolaska na testiranje može se videti OVDE

U slučaju da se ne odazove dovoljan broj kandidata potrebnih za obuku, redom će, telefonom i mailom, biti pozivani kandidati „ispod crte“, odnosno kandidati koji nisu u prvom krugu pozvani na testiranje, dok se ne obezbedi potreban broj kandidata za obuku.

Podsetimo, za popisivače na predstojećem popisu stanovništva u oktobru prijavilo se 40.000 građana, a na tom poslu planirano je da bude angažovano njih 15.000. Prosečna zarada popisivača, prema najavi iz Zavoda, trebalo bi da se kreće oko 60.000 dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
24°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1004.7 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?