Objavljeni prvi filmovi festivala Cinema City

19:08:00 03.08.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Deseti "Cinema City", internacionalni filmski festival, biće održan od 1. do 3. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u okviru Gradić festa.

Objavljeni prvi filmovi festivala Cinema City

Posetioci će imati priliku da uživaju u filmskim ostvarenjima u tradicionalnim selekcijama Cinema City-ja kao što su Nacionalna klasa, 360 stepeni, Fresh Danube Films, Up to 10 bucks i Planet Rock, a sve projekcije u okviru Gradić festa biće besplatne.

Organizatori su objavili i prve filmove koje će publika moći da vidi. To su "Ne gledaj mi u tanjir", hrvatska dirljiva drama koja govori o porodičnim odnosima, ljubavi, stegama i slobodi, u režiji Hane Jušić, zatim crnogorska satirična komedija reditelja Ivana Marinovića "Igla ispod praga", drama "Prljavština" slovačke autorke Tereze Nvotove i komedija Paul Negoescua, režisera iz Rumunije, "Dva loto listića".

Selektor selekcije Fresh Danube Films (FDF), Vladan Petković, ističe da selekcija ukazuje na dva značajna trenda u podunavskoj kinematografiji.

"S jedne strane tu su dva filma koji se na gotovo bolno iskren način bave odrastanjem mladih žena u veoma patrijarhalnim okruženjima, a sa druge strane, imamo priliku da vidimo kako se neki mladi autori, uprkos sistemu finansiranja koji favorizuje arthouse produkcije, okreću kvalitetnom repertoarskom filmu, prijemčivom širokoj publici sa zdravim smislom za humor", ističe Petković.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.6 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?