Objekat Doma zdravlja na Adicama među dobitnicima nagrade za arhitekturu

10:04:00 28.04.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Objekat Doma zdravlja „Novi Sad“ na Adicama dobitnik je „BigSEE“ nagrade za arhitekturu za 2022. godinu. Objekat nespecifičnog izgleda projektovao je biro „DBA“ arhitekte Đorđa Bajila, a u projektnom timu su i Tatjana Kaurin i Michaela Balaž.

Objekat Doma zdravlja na Adicama među dobitnicima nagrade za arhitekturu


Nagradu dodeljuje Centar za kreativnu ekonomiju Jugoistočne Evrope Big iz Ljubljane, a ona se dodeljuje u nekoliko kategorija. Objekat na Adicama proglašen je za najbolji u kategoriji arhitekture u javnom ili komercijalnom interesu.

U obrazloženju nagrade, „BigSEE“ navodi da značaj ovog objekta predstavlja ogroman napredak koji može igrati važnu ulogu u svakodnevnom životu ljudi.

- Zgrada služi zajednici sa primarnim zdravstvenim uslugama, kao što su opšta medicina, opšta pedijatrijska medicina, opšta ginekološka medicina i opšta stomatološka medicina. Najveći kvalitet pored samog programa je ugradnja građevinske strukture u postojeću strukturu prostora. Osim tehničkih izazova, arhitekte su pristupile projektu sa ciljem da obezbede da zgrada bude intuitivna u uređenju i holističko iskustvo za korisnike. Akcenat je bio na stvaranju objekta koji je lak za pristup i navigaciju, psihološki miran, topao i gostoljubiv kako u eksterijeru, tako i u enterijeru - naveli su organizatori nagradnog konkursa, a saopštio Dom zdravlja „Novi Sad“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 4 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?