Oblačno, ali toplo, moguća kiša

09:03:00 28.03.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Danas će u Novom Sadu biti malo svežije. Pre podne umereno i potpuno oblačno, posle podne postepeno razvedravanje. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Maksimalna dnevna temperatura oko 14 stepeni.

Oblačno, ali toplo, moguća kiša

Sutra nas očekuje toplije vreme, tokom dana promenljivo oblačno. Jutarnja temperatura oko tri i maksimalnom dnevnom 18 stepeni.

Od utorka toplije sa mogućom kišom i dnevnom temperaturom oko proseka za ovaj period godine. Minimalnu temperaturu oko pet, maksimalnu oko 20 stepeni.


Počelo letnje računanje vremena


Pomeranjem časovnika za jedan sat unapred, odnosno sa dva na tri sata ujutru, u Srbiji je danas počelo letnje računanje vremena, jer i ove godine zemlje članice EU i Evropska komisija nisi donele konačnu odluku da li će se opredeliti za zimsko ili letnje računanje vremena.

Branko Simonović iz Astronomskog društva "Ruđer Bošković" kaže za Tanjug da je uvođenje letnjeg čitanja vremena 1983. godine u Srbiji imalo za cilj da se iskoristi što veći deo obdanice, kako bi i produktivnost u radu bila veća, ali da su se u međuvremenu prilike promenile, pre svega uvedeno je novo radno vreme, a i navike ljudi što se tiče odlaska na spavanje su se promenile.

Prema njegovim rečima, Srbija je i ovog puta prešla na letnje računanje vremena, a do kada će to biti praksa ostaje da se vidi, budući da ćemo se prilagođavati opštim rešenjima u okruženju i šire.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 996.8 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?