Obnova Almaškog kraja startuje početkom naredne godine

13:12:00 30.12.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Obnova Almaškog kraja, za koju su Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad izdvojili dve milijarde i trista miliona dinara, trebalo bi da startuje početkom naredne godine.

Obnova Almaškog kraja startuje početkom naredne godine


- Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad udružili su se i izabrali najbolje ljude koje imamo da pripreme projekat kojim će Novi Sad povratiti svoju dušu - izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom predstavljanja Projekta urbanističko-arhitektonskog uređenja prostorne kulturno-istorijske celine Almaškog kraja i istakao da će se radovi izvoditi u narednih šest godina prema zajedničkom planu.

- Projekat uređenja Almaškog kraja je na ponos, ne samo Novog Sada, nego i čitave Srbije, a nakon što taj deo grada bude osvanuo u novom ruhu, postaće mesto za obilazak i turističku promociju grada. U pitanju je višegodišnji, zahtevan posao, koji radimo u saradnji sa više institucija i udruženja, prvenstveno slušajući struku, uz odličnu saradnju sa Udruženjem „Almašani“. Grad i Pokrajina su obezbedili, a i nastaviće iz godine u godinu, da obezbeđuju sredstva za nesmetanu realizaciju ovog kapitalnog višegodišnjeg projekta, a obnova će biti zasnovana na poštovanju materijalne i nematerijale baštine - rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Obnova Almaškog kraja startuje početkom naredne godine


U okviru projekta urbanističko-arhitektonskog uređenja Almaškog kraja biće rekonstruisane Almaška ulica, Aleksandra Tišme, Baranjska, Daničićeva, Đorđa Jovanovića, Đorđa Rajkovića, Hadžić Stevića, Koče Kolarova, Koste Hadži Mlađeg, Lađarska, Lončarska, Marka Nešića, Matice srpske, Milana Rakića, Miloša Obilića, Milovana Vidakovića, Nikole Pašića, Pećka, Petra Kočića, Save Vukovića, Skerlićeva, Sterijina, Svetosavska, Tekelijina, Temerinska, Trg Marije Trandafil, Zemljane ćuprije i Zlatne grede.

Prva faza će obuhvatiti radove na kompletnoj zameni infrastrukture i kolovozne konstrukcije, uređenje parternih površina, saobraćaja i saobraćajne signalizacije, javnog osvetljenja, hortikulturnog uređenja, urbanog mobilijara i opremanja, turističku signalizaciju i vizuelni identitet.

Najveći deo radova biće izvođen tokom sledeće i 2024. godine, a obuhvatiće ulice: Zlatne grede, Skerlićevu, trg na susticanju Zlatne grede i Skerlićeve, Milovana Vidakovića, deo Ulice Đorđa Jovanovića od Kosovske do Save Vukovića, deo Ulice Save Vukovića od Đorđa Jovanovića do Lađarske.

Osim sveobuhvatne rekonstrukcije infrastrukture, obnove fasada i krovova, Almaški kraj će dobiti i nove pešačke zone, mini trgove, biciklističku stazu u pojedinim ulicama, a biće i posađeno 250 novih stabala.

Nakon završenog posla ovaj deo grada će dobiti novu vrednost u svakom smislu te reči.




Foto: Pokrajinska Vlada

https://www.vojvodina.gov.rs/vesti/mirovic-uredenj...



Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.5 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?