Obnova puteva na Tvrđavi i kod Dečjeg sela

17:04:00 21.04.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Sezona radova na putnoj infrastrukturi počela je obnovom puteva na Petrovaradinskoj tvrđavi. Radovi se izvode na kolovozu, od ulaza iz Preradovićeve ulice do platoa ispred Muzeja Grada Novog Sada, ali se sređuju i pešačke staze i zelene površine, a vrednost tog posla je 20 miliona dinara.

Obnova puteva na Tvrđavi i kod Dečjeg sela

foto: Grad Novi Sad


- Ovaj prostor biće mnogo reprezentativniji, jer se radi o kvalitetnom poduhvatu. Na potezu od tunela do platoa ispred Muzeja, nema više asfalta, već su vraćene kocke što je ambijentalno mnogo lepše. Zavod za zaštitu spomenika kulture nastavlja radove u podgrađu, a i ove godine je visok nivo investicija, i biće izdvojeno preko 100 miliona dinara za obnovu objekata. Takođe, Uprava za građevinsko zemljište i investicije u saradnji sa Ministarstvom privrede Republike Srbije, investira oko 80 miliona dinara u sređivanje dela kod Ulice Prote Mihajldžića u podgrađu Petrovaradina. Očekujem da ćemo do 2021. godine kada ćemo biti Evropska prestonica kulture, imati potpuno sređene Tvrđavu i podgrađe, a neće biti zapostavljeni ni ostali delovi grada – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom obilaska ovih radova.

Sanirana je kolovozna konstrukcija u ulicama Sedme vojvođanske brigade i Kneza Mihajla u Sremskoj Kamenici, a sređuju se i saobraćajne površine oko ''Dečjeg sela''. Vrednost tih radova je 25 miliona dinara.

- Krenula je i prva faza investicije od 70 miliona dinara u Kamenički park. Iduće godine uslediće druga faza tog projekta i Kamenički park biće najlepši park u Srbiji. Čeka nas izazovan posao na donjem delu Tvrđave, gde je pre nekoliko dana otpao veći kamen na kolovoz, pa će Zavod za zaštitu spomenika kulture zajedno sa Rudarsko-geološkim fakultetom iz Beograda raditi plan sanacije kako bi taj potez bio bezbedan za korišćenje i da bi predupredili potencijalne negativne posledice – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Najavio je da će početkom maja biti raspisan tender za izgradnju Sentandrejskog bulevara. Nastavljaju se i investicije u kanalizacionu mrežu u Veterniku, na Klisi, a kako je pojasnio, za izgradnju prečistača u Begeču neophopdno je da Mesna zajednica preda Gradu, odnosno JKP ''Vodovod i kanalizacija'', upravljanje vodovodnom i kanalizacionom mrežom. Za rešavanje problema vodovoda i kanalizacije u naselju Bocke, i to samo za prvu fazu, kako je rekao Vučević, potrebno je 190 milona dinara, ali to pitanje mora biti rešeno i Uprava za građevinsko zemljište i investicije u saradnji sa MZ Sremska Kamenica, planira dinamiku tog zahtevnog i složenog zadatka.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
10°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 999.3 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?