Obnova reni bunara na Ratnom ostrvu

09:06:00 16.06.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Posle dugo vremena obnavljaju se reni bunari na Ratnom ostrvu, koji predstavljaju najveće izvorište pijaće vode za Grad Novi Sad.

Obnova reni bunara na Ratnom ostrvu


Ovi bunari su do sada davali oko 40 litara vode u sekundi, a po završetku radova davaće 120 litara vode u sekundi. Vrednost ove investicije je 85 miliona dinara, a radovi će biti završen krajem jula i početkom avgusta.

- Naš najveći zadatak jeste da konačno vratimo u funkciju bunare na Štrandu, koji ne rade 12 godina. Ukupno imamo šest bunara i vreme je da ih Grad u saradnji sa „Vodovodom“ rekonstruiše. Kada realizujemo planirane investicije, Novi Sad ne bi trebalo da ima bilo kakve poteškoće sa vodosnabdevanjem, bez obzira na spoljašnje okolnosti, temperaturu i potrošnju - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prilikom obilaska radova.

Direktor „Vodovoda i kanalizacije“ Gvozden Perković kaže da je cilj da se širi mreža izvorišta u Novom Sadu.

- Od početka 2021. godine planiramo da obnovimo jedan bunar na Štrandu koji bi davao novih 100 litara vode, jer bismo onda bili sigurniji u slučaju kvarova. Da bismo obnovili bunar na Štrandu, neophodno je da saniramo kanalizaciju na Limanu i tu imamo projekat sa građevinskom dozvolom u vrednosti od preko dve milijarde dinara - istakao je Perković.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
16°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 999.9 mb
Vetar: 1 m/s, NNE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?