Obnova vodovodnog sistema smanjuje pritisak u celom gradu

09:06:00 11.06.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Zbog ugradnje novog šahta na jednu od ulaznih cevi u Fabrici vode, postavljene prilikom izgradnje aeratora 1980.godine, od ponedeljka se očekuje slabiji pritisak i moguć nestanak vode u distributivnom sistemu.

Obnova vodovodnog sistema smanjuje pritisak u celom gradu


Kako navode u JKP „Vodovodu i kanalizaciji“, nakon 41 godine, ovi radovi su neophodni i predstavljaju najbolje rešenje za buduće redovno održavanje postojećeg sistema vodovoda.

- Vremenom, usled svakodnevne eksploatacije, na unutrašnjosti cevi talože se naslage što smanjuje njihov prečnik, te dovodi do otežane distribucije sirove vode, opterećenja sistema za preradu i povećanja potrošnje električne energije – pojašnjavaju u ovom preduzeću i dodaju da će ova investicija omogućiti tehnički jednostavnije i vremenski kraće ispiranje dovodnika sirove vode, kao i veći protok u pogon za preradu.

- S obzirom, da će se ka korisnicima isporučivati 850 litara umesto 1.250 litara u sekundi, zbog zatvaranja jednog dovodnika, pad u sistemu vodosnabdevanja moguć je od ponedeljka do četvrtka, odnosno od 14. do 17. juna – kažu u JKP „Vodovod i kanalizacija“ i ističu da će se radovi odvijati bez prekida, kako bi se završili u što kraćem roku.

U ovom javno-komunalnom preduzeću naglašavaju da je ugradnja šahta na dovodniku ključna za sigurnije vodosnabdevanje sa izvorišta i da je deo pripreme za kvalitetnu i stabilnu sezonu vodosnabdevanja.

Inače, ovi poslovi su deo planskog unapređenja i redovnog servisiranja tehničkog sistema kojima se obezbeđuje stabilnije vodosnabdevanje cele distributivne vodovodne mreže, veći protok vode kroz dovodnike u pogonu za preradu i visok nivo kvaliteta vode.

Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ apeluju na korisnike da imaju razumevanja i strpljenja, kao i da racionalno troše značajno smanjene količine prerađene vode.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.4 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?