Obnovljen parking u dvorištu Skupštine grada

20:04:00 16.04.2021, Komentara: 0


Novi Sad – Završena je obnova parkinga u Ulici dr Laze Stanojevića u dvorištu Skupštine grada.

Obnovljen parking u dvorištu Skupštine grada

Foto: Skupština grada Novog Sada




Ovaj parking prostor koji postoji dugi niz godina, tačnije nekoliko decenija, koristio je veliki broj građana, koji dolaze u Skupštinu Grada ili obližnje ustanove da obave svoje poslove, stanari okolnih zgrada, ali i zaposleni u samoj Skupštini Grada. Veoma je frekventan i bio je u vrlo lošem stanju. Zbog toga je bilo neophodno da se rekonstruiše i proširi.

- Nakon nešto više od dva meseca, Skupština Grada Novog Sada, u čijoj zgradi se nalaze i Gradske uprave, kao i stanari okolnih zgrada, dobijaju potpuno nov, uređen parking prostor, sa zelenilom, obnovljenom pešačkom stazom i rasvetom. Ovaj parking je veoma frekventan, tu su Gradske uprave, koriste ga zaposleni, kao i druge institucije i ustanove koje su u neposrednoj blizini. Parking je bio u veoma lošem stanju, 20 godina nije ulagano u ovaj prostor. Danas imamo novu sliku. Parking ima kružni tok, dobro je organizovan, obnovljena su parking mesta, pešačke staze i rasveta”, istakla je predsednica novosadske Skupštine, Jelena Marinković Radomirović.

Obnovljen parking u dvorištu Skupštine grada

Foto: JKP "Parking servis"


Za razliku od nekadašnjeg prostora, obnovljen parking ima kružni tok, što će omogućiti lakši, brži, ali i sigurniji tok saobraćaja unutar samog dvorišta.

Direktor JKP “Parking servisa” Stevan Lugonja objasnio je da ovo preduzeće nastoji da u kontinuitetu pravi parking mesta u gradu.

- Posle parkirališta u Radničkoj ulici, novog parking prostora na Štrandu, uređenog parkirališta na Trgu Komenskog, danas smo dobili jedan uređen parking prostor u centru grada - kazao je Lugonja i dodao da je kapacitet parkirališta oko 60 parking mesta, te da je ovaj prostor dugo vremena bio devastiran.

- Pored parking mesta urađena je i kompletna infrastruktura, rekonstruisana vodovodna i kanalizaciona mreža, osvetljenje, prilaz za pešake i za bicikliste, kao i rampa za osobe sa invaliditetom. Vrednost investicije je oko 15 miliona dinara, a sredstava su obezbeđena kroz kapitalne subvencije Grada Novog Sada - precizirao je Lugonja.

Direktor “Parking servisa” najavio je dalje investicione aktivnosti preduzeća, napomenuvši da će sledeće nedelje početi rekonstrukcija parking mesta na delu Bulevara oslobođenja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?