Oboleli od korona virusa stabilno

13:03:00 08.03.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da je stanje pacijenta kod koga je potvrđeno da ima korona virus stabilno i da je na stalnom monitoringu u Kliničkom centru Vojvodine.

Oboleli od korona virusa stabilno


Gojković je za RTS rekao da su pacijentu dostupni svi lekovi koji su na raspolaganju u Srbiji i svetu, a da su domaći stručnjaci u stalnom kontaktu s kolegama iz drugih zemalja koji su imali iskustvo s korona virusom.

- Vrlo je važno da se kontakti ne kriju i da krug bude zatvoren. To ne znači da je zaražen neko s kim je oboleli bio u kontaktu pre mesec dana ili ga je sreo na ulici - dodao je Gojković.

Pokrajinski sekretar navodi i da je Srbija, kada se infekcija pojavila krajem decembra i početkom januara, uspela da zadrži deo maski i da snabde zdravstvene centre.

- Cela Evropa vapi za zaštitnom opremom. Mi smo zamolili dve naše fabrike koje proizvode maske da trenutno ne prodaju maske dalje, već da ih zadrže za naše tržište. U ovom trenutku popunjavamo naše kapacitete, želimo da opskrbimo i apoteke, ali moramo da znamo da maske ne štite potpuno, već prvenstveno imaju ulogu da, ako imate respiratorne probleme, zaštitite druge - istakao je Gojković i dodao da je država odlučila da bude maksimalno transparentna prema građanima, da se sluša zdravstvena struka i da budu obezbeđeni uslovi da zdrastveni radnici obavljaju svoj posao na najbolji mogući način.



Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?