Obrušila se velika grana u Vase Stajića, oštećeno nekoliko automobila

16:04:00 20.04.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Nekoliko parkiranih vozila u ulici Vase Stajića 22 oštećeno je kada je na njih pala veća grana javora. Kako su ispričali Novosađani koji su se zatekli na ulici, prvo se čulo pucanje grane, nakon čega je velika grana pala na obližnje drvo i potom na automobile. Do obrušavanja grane došlo je u dvorišnom delu.

Obrušila se velika grana u Vase Stajića, oštećeno nekoliko automobila

foto: screenshot/Youtube 021.rs

Na lice mesta izašli su policija i ekipe JKP „Gradsko zelenilo“. Oštećeno je nekoliko vozila. Na jednom je polomljeno zadnje staklo, drugom je ulubljen krov, a ostali imaju manja oštećenja. Sreća je da niko nije u tom trenutku prolazio, jer bi bio ozbiljno povređen.

U „Gradskom zelenilu“ su rekli da će to preduzeće vlasnicima nadoknaditi štetu. Ističu da je grana koja se slomila imala veliku težinu i zamah, te je pala na drugi javor i tom prilikom ga polomila. Dodaju da su oba javora bila u punom listanju i da nisu pokazivali vidljive znakove bolesti, te da je tek prilikom sečenja, ustanovljeno da je jedno od stabala iznutra krenulo da trune. Ekipe „Zelenila“ su tokom ranih popodnevnih časova isekli stabla i raščistili teren.

Obrušila se velika grana u Vase Stajića, oštećeno nekoliko automobila

foto: screenshot/Youtube 021.rs

Iz ovog preduzeća dodaju da, kako bi predupredili ovakve situacije, njihovi inženjeri od prošle godine u saradnji sa Institutom za nizijsko šumarstvo koriste aparat rezistograf, kako bi izvršili pregled kompletnog drveća u Novom Sadu.

Izvor: NoviSad.com, RTV, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 39%
Pritisak: 1002.1 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?