Obustavljen štrajk u "Stanu"

20:05:00 25.05.2015, Komentara: 0

Reprezentativni sindikati JKP "Stan" iz Novog Sada, „Nezavisnost“ i „Solidarnost“, jednoglasno su odlučili da prekinu štrajk i svoja prava ostvare na sudu. Oni su 19. maja stupili u štrajk do ispunjenja štrajkačkih zahteva, koji podrazumevaju isplatu tri zarade sa pripadajućim doprinosima i overu zdravstvenih knjižica.

Obustavljen štrajk u "Stanu"

Po saznanju o štrajku, u skladu sa zakonom, Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova pokrenula je postupak mirnog rešavanja kolektivnog radnog spora. Formiran je Odbor za mirenje koji su činili predstavnici poslodavca JKP Stan i osnivača, Grada Novog Sada, kao i reprezentativnih sindikata.

Direktor ove Agencije, Mile Radivojević, kazao je da je postupak mirenja pred Agencijom, koji je vodila miritelj Dejana Spasojević Ivančić, bio "u najboljem interesu ne samo strana u sporu, nego i svih građana Grada Novog Sada".

- Sagledan je problem i predviđeno je kompromisno rešenje koje bi bilo u interesu svih strana - rekao je Radivojević. On je dodao da će Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova nastaviti da promoviše značaj mirnog rešavanja kolektivnih radnih sporova, čak i u situacijama višegodišnjih sporova i nagomilanih i naizgled nerešivih problema.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
10°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 995.0 mb
Vetar: 5 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?