Od Adica krenuo popis nelegalnih objekata

19:01:00 18.01.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Počeo je popis bespravne gradnje u svim prigradskim mesnim zajednicama, počevši od Adica, i treba da bude gotov do 31. oktobra. Do tada popis treba da se završi i u Kovilju, Futogu i Veterniku.

Od Adica krenuo popis nelegalnih objekata

Do kraja avgusta, popis će biti gotov u Stepanovićevu, Ledincima, Bukovcu, Rumenki, Čeneju, Kaću, Begeču, Kisaču i Starim Ledincima, a počeće 31. marta.

Od danas do 13. novembra 2016. popisivanje nelegalnih objekata radiće se u Petrovaradinu.

"Dnevnik" piše da će inspektori ići na teren, na adrese bespravnih investitora, i na licu mesta evidantirati, odnosno premeravati objekat izgrađen bez građevinske dozvole.

– Dali smo Inspekciji obaveštenja koje su bespravni investitori popunili podacima o tome šta imaju nelegalno izgrađeno pa će komisija ići kod njih kući – rekli su u MZ Bukovac.

Investitorima, koji do sada nisu prijavili bespravan objekat, Zakon o ozakonjenju objekata dao je mogućnost da podnesu obaveštenja za evidentiranje nezakonito izgrađenog objekta u mesnim zajednicama, i to na šalterima pisarnice u Gradskoj kući i u Gradskoj upravi za urbanizam i stambene poslove, a obrazac za popunjavanje je dostupan na sajtu Grada.

Oni koji su predali zahtev za legalizaciju ne podležu popisu jer će im taj zahtev preći u postupak ozakonjenja. Popis se ne odnosi ni na one investitore koji su podneli zahtev u Katastru po Zakonu o upisu prava svojine. Vlasnici koji su gradili pre 1968. godine takođe ne treba da se jave na popis jer su im objekti legalni.

U listu "Dnevnik" dalje piše da popis ne važi ni za one koji imaju građevinsku dozvolu, a nemaju upotrebnu – oni treba da podnesu zahtev u Radničkoj ulici 2 za izdavanje upotrebne dozvole u redovnom postupku. Oni koji imaju upotrebnu dozvolu, a nisu objekat uknjižili, treba da predaju zahtev za to u Katastar, pa ni oni ne treba da se odazovu popisu.

Evidentiranje nezakonito izgrađenih objekata na području Novog Sada treba da se završi, kako je Zakonom o ozakonjenju objekata predviđeno, 27. novembra 2016. Za informacije investitori se mogu javiti Odseku građevinske inspekcije od 7 do 15 časova, na telefone: 48-72-444, 48-72-402, 48-72-403, 48-72-404.

U gradskim MZ popis od 1. aprila

Od 1. aprila na red će doći gradske mesne zajednice. Prvog dana aprila popis kreće u MZ „Sonja Marinković”, „Boško Buha”, Liman i Podbara i završava se 31. avgusta. Takođe od 1. aprila, ali do 31. oktobra, popis će biti organizovan na području mesnih zajednica Vidovdansko naselje, Slana bara, Bratstvo–Telep, Južni Telep, Jugovićevo, „Gavrilo Princip”, Narodni heroji, Šangaj i Žitni trg. U mesnim zajednicama Klisa, Stari grad i u Sremskoj Kamenici popis je do 13. novembra 2016. Od 1. septembra do 13. novembra popis će se raditi u MZ Detelinara, „Nikola Tesla”, Radnički, Prva vojvođanska brigada, „Sava Kovačević”, Salajka, Ostrvo, Omladinski pokret, Dunav, „Ivo Andrić” Liman 3, „Vera Pavlović” i „7. jul”.

Izvor: Dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

zeljka

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Ozakonjenje...izgradjenih objekata..mislim da narodu ..treba reci istinu..da sa tim nisu legalizovali ..objekat..nego..samo da se uzmu pare i vidi koliko objdkata nema gradjevinsku dozvolu


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1003.7 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?