Od Bazara knjiga 82.350 dinara ŠOSO "Milan Petrović"

14:12:00 19.12.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Tokom šest dana akcije Bazar knjiga za školu "Milan Petrović" prikupljeno je 82.350 dinara. Novac je uručen portparolki te škole Svetlani Kekić, koja je zahvalila Novosadskom pozorištu, ali i Novosađanima na izuzetnom odzivu.

Od Bazara knjiga 82.350 dinara ŠOSO "Milan Petrović"foto: uvszinhaz.com

Kekić je najavila da će od prikupljenog novca biti kupljen slikarski materijal za njihove korisnike, jer je, kako kaže, slikanje za veliki broj njih veliko zadovoljstvo. Kao znak pažnje, direktoru Novosadskog pozorišta Valentinu Vencelu, uručila je zahvalnicu i sliku njihove mlade umetnice, sedamnaestogodišnje Anamarije Brašnjo.

Podsetimo, Bazar je bio otvoren od 10 do 19 sati u holu Velike scene, a knjige, koje je pozorište skupilo zahvaljujući publici u akciji "Knjiga kao ulaznica", mogle su se kupiti po ceni od 100 i 200 dinara. Među naslovima našle su se romani Orhana Pamuka, Murakamija, Đerđa Konrada, Gorana Petrovića, Jovana Dučića, Hermana Hesea, Mopasana, Hemingveja, Gordane Kuić, Toni Morison, Žarka Lauševića...

Bilo je tu mnogo naslova iz školske lektire, knjiga "za jedno popodne", ali i kompleta ozbiljnih pisaca.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?