Od danas na eUpravi potvrda o vakcinaciji i zakazivanje novog termina

20:03:00 20.03.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Na portalu eUprava od danas su dostupne nove usluge za vakcinisanje protiv kovid-19 - „Propušten termin za vakcinaciju“ i „Potvrda o vakcinaciji“.

Od danas na eUpravi potvrda o vakcinaciji i zakazivanje novog termina


Ukoliko je neko bio sprečen da dođe na vakcinaciju i propustio je svoj termin, jednostavnim popunjavanjem upitnika može podneti zahtev za dobijanje novog termina, saopšteno je iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Ova usluga je namenjena isključivo građanima koji su dobili poziv za vakcinaciju (SMS i mail) i nisu mogli da se pojave u predviđenom terminu.

- Ukoliko ste propustili svoj termin za vakcinaciju potrebno je da putem usluge "Propušten termin" za vakcinaciju iskažete ponovo interesovanje popunjavanjem svih obaveznih polja kako biste dobili novi termin. Ova usluga daje mogućnost da odaberete da li želite da vam eUprava zakaže bilo koji termin ili da postavite datum posle koga možete da primite vakcinu. Kako bi neko koristio ovu uslugu nije potrebno da bude registrovan korisnik portala eUprava - izjavio je direktor Kancelarije za IT i eUpravu dr Mihailo Jovanović.

On je dodao da je sve više građana koji se Kancelariji za IT i eUpravu obraćaju i za slanje potvrde o izvršenoj vakcinaciji protiv kovid-19 na mail, te da je izrađena i usluga „Potvrda o vakcinaciji“.

- Izdavanje potvrde o vakcinaciji je veoma jednostavno. Nakon što se prijavite na portal eUprava svojim nalogom i odete na uslugu "Potvrda o vakcinaciji" i klikom na zeleni taster ”Pokreni uslugu” pojaviće Vam se polja koja je potrebno da popunite. Nakon što popunite JMBG i mail na koji želite da Vam se potvrda pošalje kliknite na taster podnesi zahtev. Kroz par minuta potvrdu ćete dobiti na mail. Ovu uslugu takođe možete popuniti i poručiti potvrdu za članove svoje porodice - rekao je Jovanović i podsetio da je za korišćenje ove usluge potrebno da budete registrovan korisnik portala eUprava i da se prijavite.

Inače, za prvih sat vremena, za uslugu „Potvrda o vakcinaciji“ na portalu eUsluga, javilo se 100 građana, rečeno je Tanjugu u Kancelariji za informacione tehnologije i elektronsku upravu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?