Od danas radi semafor na raskrsnici Bate Brkića i Seljačkih buna

09:10:00 19.10.2017, Komentara: 0

Novi Sad -Semafor na Novom naselju, na raskrsnici ulica Bate Brkića i Seljačkih buna, koji je nedavno postavljen i koji je bio u probnom radu, od danas radi redovno.

Od danas radi semafor na raskrsnici Bate Brkića i Seljačkih buna

Na ovoj raskrsnici prelazak pešaka, među kojima je mnogo dece zbog blizine škole i vrtića, bio je otežan. Kako je pešački prelaz na toj raskrsnici do sada bio označen samo horizontalnom i vertikalnom signalizacijom bilo je neophodno postavljanje svetlosne signalizacije.

U okviru radova na postavljanju semafora produženo je i postojeće ostrvo duž Ulice Bate Brkića, a izgrađeni su pešački i biciklistički prelaz. Za potrebe bezbednog kretanja slepih i slabovidih osaba postavljene su ploče upozorenja. Postojeća autobuska stajališta na kolovozu duž Ulice Bate Brkića korigovana su dogradnjom dela pešačke staze i stajališta za pešake.

U cilju povećanja bezbednosti saobraćaja, nadležni su pozvali vozače da dodatno obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju, uz napomenu da će uskoro biti pušten u rad i novopostavljeni semafor na raskrsnici Ulice Bate Brkića i Bulevara vojvode Stepe.

Ilustracija: Karoly Lorentey / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?