Od danas radi SOS linija za prijavu nasilja u novosadskim školama

09:12:00 30.12.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Učenici novosadskih škola, njihovi roditelji i zaposleni u školama od danas će biti u mogućnosti da prijave slučajeve nasilja na novi SOS broj telefona i mejl.

Od danas radi SOS linija za prijavu nasilja u novosadskim školama


Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu oformilo je radnu grupu koja će obrađivati prijave nasilja.

Predsednica Koordinacionog tela i članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić istakla je da Novi Sad intenzivno radi na sprečavanju nasilja i da u tom smislu uvodi nove mere.

- Od četvrtka, 30. decembra učenici, njihovi roditelji, kao i zaposleni u školama imaju mogućnost da prijave nasilje preko novootvorene linije SOS telefona ili mejlom. Na taj način želimo da u specifičnim uslovima izazvanim epidemiološkom situacijom pospešimo komunikaciju i ja pozivam sve one koji imaju informaciju o nasilju ili sumnju na nasilje koje se dogodilo u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu da to učine. Prijave će obrađivati članovi Radne grupe koju čine predstavnici svih relevantnih institucija, ustanova i organizacija koje mogu mnogo da doprinesu u borbi protiv nasilja u školama koji su dobro upućeni u procedure koje u takvim slučajevima treba da se preduzmu - izjavila je Vučinić.

Broj telefona za prijavu nasilja je 064/844-88-00, a mejl adresa koordinaciono.nasilje@novisad.rs.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?