Od danas radovi u Poštanskoj ulici

10:09:00 21.09.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Izgradnja saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u Poštanskoj ulici u Novom Sadu počela je danas.

Od danas radovi u Poštanskoj ulici

U Poštanskoj ulici biće uklonjena postojeća asfaltna konstrukcija i izgrađena jedinstvena popločana površina pešačko–biciklističkog karaktera. Na ukrštanju sa Ulicom Petra Drapšina biće izvedena kolska površina u vidu uzdignute platforme, čime će se omogućiti umirenje saobraćaja i stvaranje bezbednijih uslova za kretanje pešaka. Kolske površine biće stubićima odvojene od pešačke staze.

Planirano je da rekonstrukcijom postojeće kanalizacione mreže, bude omogućeno adekvatno odvođenje atmosferskih i fekalnih voda, čime će biti rešen višegodišnji problem površinskog odvodnjavanja, koji je postojao u toj ulici. Projektom je predviđeno i uređenje parkirališta za bicikle, kao i izgradnja novog javnog osvetljenja u vidu postavljanja sedam stubova kandelaberskog tipa sa LED svetiljkama.

Ova ulica deo je saobraćajne mreže centralnog dela gradskog područja, povezuje centralnu pešačku zonu sa Trgom mladenaca, zbog čega se odlikuje izraženim pešačkim tokovima. U ovoj ulici sučeljavaju se i dva pešačka pasaža – jedan iz pravca Bulevara Mihajla Pupina, a drugi iz pravca Jevrejske ulice.

"S obzirom na trenutno stanje i frekventnost kretanja pešaka, postojala je potreba da se ulica formira kao pašačko-biciklistička zona, uz mogućnost pristupa interventnim vozilima, vozilima gradske čistoće i vozilima za opsluživanje, ali bez dužeg zadržavanja", saopšteno je iz Gradske kuće.

Izvođač radova „Put-invest“ DOO Sremska Kamenica, ugovoreni rok je 120 kalendarskih dana, a vrednost investicije iznosi 23.292.522,80 dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?