Od februara tri brza voza od Beograda do Novog Sada, karta 1.000 din za 30 minuta vožnje

13:06:00 02.06.2021, Komentara: 1

Tri brza voza, koja će švajcarska kompanija Štadler isporučiti Srbiji do kraja godine, biće od februara puštena u komercijalnu upotrebu na pruzi Beograd - Novi Sad, najavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Od februara tri brza voza od Beograda do Novog Sada, karta 1.000 din za 30 minuta vožnje

foto: Ministarstvo građevine

- Dva puta dnevno će građani moći da putuju direktno od Beograda do Novog Sada i stignu za 30 minuta i to će koštati oko 1.000 dinara, bez mnogo stajanja. Neki vozovi će se zaustavljati na više stanica i vožnja će biti jeftinija, a trajanje oko 48 - 52 minuta - rekao je Momirović gostujući na Prvoj.

On je rekao da će Štadler isporučiti Srbiji prvi brzi voz do kraja oktobra, a drugi i treći do kraja godine. To su najbolji vozovi tog tipa koji postoje u svetu, naglasio je Momirović.

Od februara tri brza voza od Beograda do Novog Sada, karta 1.000 din za 30 minuta vožnje

foto: Twitter/Tomislav Momirović

Kazao je i da Srbija trenutno najviše u Evropi investira u razvoj železničke infrastrukture i da će ti projekti pokrenuti železnicu i u regionu. Momirović je rekao da su mu predstavnici Štadlera, kada je bio u poseti toj kompaniji, rekli da će Srbija postati veliko tržište i da ćemo verovatno morati da kupimo u narednih pet do osam godina više od 100 kompozicija vozova.

- Jedna kompozicija košta oko 25 miliona evra, ali ako to podiže ekonomiju zemlje i vraća novac, onda je relativno da li je to skupo - naveo je ministar.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Josif Druzinic

, *.cpe.sn.co.rs

Mislim da je Cena putovanja skupa


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?