Od jula poskupljuju struja, gas, gorivo, lož-ulje

11:06:00 26.06.2019, Komentara: 2

Od julskih računa, pa na dalje, gas će biti skuplji za 0,15 dinara po kubiku, struja 0,015 dinara po kilovat-satu, a očekuje se i poskupljenje goriva za 0,15 dinara po litru, kao i lož-ulja od 0,15 dinara.

Od jula poskupljuju struja, gas, gorivo, lož-ulje

Razlog povećanja nameta je nova naknada za izolaciju zgrada, koja će biti usklađivana jednom godišnje. Novac će biti iskorišćen za zamenu vrata i prozora u zgradama i bolju toplotnu izolaciju, ali i za ulaganja u kotlove za grejanje.

Povećanju energetske efikasnosti moraće da doprinesu i vozači. Oni će na svaki litar benzina, dizela i auto-gasa morati da plaćaju još jednu naknadu od 0,15 dinara po litru.

Sav ovaj novac neće ići ni Srbijagasu, ni EPS-u, ni naftnim kompanijama i trebalo bi da se iskoristi za unapređenje energetske efikasnosti.

"Politika" ocenjuje da bi sve ovo možda i bilo u redu da je zakonadavac objasnio kakve veze imaju benzin i dizel, pogotovo auto-gas, kao alternativno gorivo s energetskom efikasnošću.

"Ali, očigledno da je državi potrebno da popuni budžet i to je najlakše da se uradi preko 'luksuzne robe' kakvi su derivati", piše list.

Ilustracija: Morgan / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

ivan

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Ma bas nas briga za poskupljenja, kad zivimo bolje nego ikada. Ko je rekao da u Srbiji ima vise gladnih nego sitih ljudi? Ko je rekao da nam se deca lece SMS porukama i milostinjom? Ko je rekao da Srbijom vlada mafija?! Oni koji su to rekli lazu. Sta ko ima da bilo sta kaze ako Vucic veli da nam nikad bolje nije bilo?


Rijaliti igranke

, *.amres.ac.rs

IOmamo para nikad više nego sada kaže Vučić.Kako i ne bi bilo para kada nam je prvo uzeo bezakonito penzije,a da nas penzionere niko nije pitao da li smo za to.Ovo Turci nisu radili što ova vlast radi....


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
19°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?