Od jutros se trese region, jedan zemljotres osetili su i Novosađani

11:11:00 26.11.2019, Komentara: 0

Nakon niza zemljotresa sa epicentrom u Albaniji, danas oko 10:20 časova jako i dugotrajno podrhtavanje tla osetilo se i u Bosni i Hercegovini. Ovaj zemljotres osetio se i u Novom Sadu.

Od jutros se trese region, jedan zemljotres osetili su i Novosađani


Prema podacima Evropskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), zemljotres je bio jačine 5,2 jedinice po Rihteru. Jako podrhtavanje tla osetilo se u Sarajevu, Mostaru i drugim gradovima u BiH, javlja Avaz.ba, dodajući da je epicentar bio na dubini od 10 kilometara, 11 kilometara od Nevesinja i 77 kilometara.

Zemljotres je zatresao zgrade, a njihanje je trajalo prilično dugo, zbog čega su u mnogim gradovima stanovnici istrčali na ulice, javljaju mediji u BiH.

U Seizmološkom zavodu Srbije potvrdili su za portal Danas da su potresi koji su se osetili u Beogradu i drugim gradovima Srbije posle 10 časova posledica tog zemljotresa u Bosni i Hercegovini, ali da još nemaju precizne podatke o njegovoj jačini niti da li je naneo štete u delovima Bosne.

Novosađanka koja živi na četvrtom spratu ispričala nam je da se zemljotres osetio na Novom naselju, ali da je „lelujanje“ bilo blaže od onih zemljotresa od pre nekoliko meseci. Kako kaže, podrhtavanje je trajalo desetak sekundi.

„Poslednji jači zemljotres u Bosni nije iz grupe zemljotresa koji su pogodili jutros Albaniju, ali je svakako posledica tog zemljotresa, odnosno podrhtvanja tla u Albaniji“, rečeno je u Seizmološkom zavodu Srbije.

Kako dodaju, nema naznaka da postoji opasnost od zemljotresa za Srbiju.

U zemljotresima koji su sinoć pogodili Albaniju ima više poginulih i povređenih.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
16°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 9 m/s, SE
Uto 5° - 18° Mogući pljuskovi
Sre 9° - 15° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?