Od paba napravio najveći policijski muzej na Balkanu

13:01:00 09.01.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Policajac u penziji Boris Ladišić napravio je policijski pab, gde se čuva jedna od najvećih kolekcija amblema, šapki i uniformi na Balkanu. Osim što je pab, to je i pravi Muzej policije.

Od paba napravio najveći policijski muzej na Balkanu

Foto: Fejsbuk, privatna arhiva

Kako piše Blic, Ladišić je u poslednjih petnaestak godina skupio oko 3.500 policijskih amblema, oko 100 policijskih šapki, više od 50 beretki, te desetak policijskih i vojnih uniformi. Dok se ne otvori muzej, eksponati su sada u pabu, a ostatak u njegovom stanu.

Ovaj kolekcionar kaže da je dobra stvar što je stvorio puno prijatelja širom sveta, ali se drži jednog pravila - nikada ne prodaje niti kupuje ove stvari. Jedan deo dobija trampom, a drugi mu poklone.

- Naši amblemi su jako traženi zato što su retki i zato što je nažalost kod nas bilo rata, pa su recimo ovi sa Kosova odmah zanimljivi. Meni nije bitno koliko ću stvari imati, nego uživam u tome da sve bude orginal i da ima neku svoju priču - priča Ladišić za ovaj list.

Inače, u policijski pab ne ulaze samo ljudi u uniformi, iako je za njih jedno bezalkoholno piće besplatno. Ladišić kaže da je pab veoma popularan među mladima.

Pab se nalazi u ulici Ilije Ognjanovića 8.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?