Od ponedeljka blaže mere, broj zaraženih u Vojvodini i dalje opada

17:04:00 24.04.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Zabrana kretanja počinje danas od 18 časova i traje do ponedeljka u pet sati ujutru.

Od ponedeljka blaže mere, broj zaraženih u Vojvodini i dalje opada


Penzioneri će moći danas i u nedelju, od 18 časova do jedan sat ujutru da iskoriste svojih pola sata za šetnju, ne dalje od 600 metara od mesta stanovanja.

Penzioneri od ponedeljka, od 27. aprila, za šetnju imati jedan sat u tom istom intervalu, a ponovo će biti u funkciji i međugradski saobraćaj.

Počeće sa radom frizeri, teretane i pijace na zatvorenom prostoru.

Kako je naveo epidemiolog dr Predrag Kon, ovi objekti će obavljati posao uz dodatne mere predostrožnosti i dezinfekciju, vodeći računa o socijalnoj distanci unutar objekata. Preporučeno je da, gde je to moguće, objekti obavljaju delatnost po principu zakazivanja.


Broj zaraženih u Vojvodini i dalje opada


Ukupan broj lica zaraženih Covid 19 infekcijom u AP Vojvodini i dalje opada, pa se u Kliničkom centru Vojvodine od te infekcije trenutno leči 81, a u Opštoj bolnici u Pančevu 115 pacijenata.

Među obolelima koji su hospitalizovani u KCV, na mehaničkoj ventilaciji se nalazi njih devet, a u Opštoj bolnici u Pančevu jedan.

Istovremeno, u privremenoj izolacionoj bolnici u hali jedan „Novosadskog sajma“, predviđenoj za lečenje obolelih sa lakšom kliničkom slikom Covid 19 infekcije, smešteno je 90, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 45 pacijenata.

I pored višednevnog kontinuiranog opadanja ukupnog broja obolelih od Covid 19 infekcije, na građane se apeluje da nastave da se ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve osnovne mere predostrožnosti, poput strogog poštovanja socijalne distance, nošenja zaštitnih maski i rukavica i upotrebe dezinfekcionih sredstava.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?