Od ponedeljka kreću prijave za subvencije za kupovinu bicikla

16:03:00 09.03.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Prijave Novosađana za kupovinu bicikla uz pomoć subvencije Grada počinju u ponedeljak, 14. marta u 10 časova. Šansu da dobijanje novčane pomoći imaće 1.802 uspešno i uredno prijavljenih građana na javnom pozivu koji vodi Društvo za promociju prirode Srbije.

Od ponedeljka kreću prijave za subvencije za kupovinu bicikla


Kako je saopšteno iz ovog Društva, prijavljivanje će biti moguće isključivo elektronski, putem sajta www.biciklomkrozprirodu.rs od 14. marta 2022. godine (od 10 časova) do 16. marta 2022. godine (do 18 časova).

- Potrebno je da na sajtu kliknete na dugme „PRIJAVA“ čim bude dostupno (zelene boje). Nakon toga otvoriće se tri pitanja na koja treba da date tačan odgovor. Svako pitanje je iz po jedne oblasti (biciklizam, zaštita životne sredine i poznavanje Grada). Nakon toga unosite Vaše lične podatke u predviđena polja, gde nakon uspešno poslatih podataka dobijate Vaš redni broj prijave na ekranu i na mejlu koji ste naveli u prijavi. Taj broj sačuvajte, trebaće Vam. Ukoliko dobijete broj koji je manji ili jednak broju 2200, potrebno je da do 16. marta do 18 časova očitanu ličnu kartu na kojoj se može potvrditi Vaša adresa prebivališta pošaljete na mejl info@biciklomkrozprirodu.rs ili donesete u naše kancelarije u Hajduk Veljkova 11 (Sajam) – navedeno je u uputstvu koje je objavljeno na sajtu Društva za promociju prirode Srbije.

U roku od sedam dana nakon zatvaranja poziva, uslediće provera ispunjenosti uslova po redosledu prijave. Na taj način će biti utvrđeno kojih 1.802 Novosađana ispunjavaju uslove. Nakon što se utvrdi konačna rang lista, ona će biti objavljena na sajtu Društva i na platformi biciklomkrozprirodu.rs.

Građani koji budu na konačnoj rang listi, imaće zeleno svetlo za kupovinu bicikla. Oni to treba da učine u roku od 15 dana i da dokumentaciju dostave lično u kancelarije Društva, Hajduk Veljkova 11 (Sajam).

Za sve dodatne informacije, građani se mogu javiti na telefone +38164/116-54-86 i +38164/116-57-39.

Ono što je važno, subvencija važi samo za one bicikle koji su kupljeni nakon objave rang liste, bicikl mora biti kupljen na teritoriji Srbije, mora biti nov i tehnički u skladu sa uslovima poziva (npr. neće biti odobrena sredstva za električni bicikl ili tricikl).

- Tražite fiskalni račun od prodavca, tražite uredan gotovinski račun od prodavca (na vaše ime), sa svim podacima koje po zakonu gotovinski račun mora da sadrži, tražite garanciju. Ako ste ispunili sve prethodno navedeno i dostavili urednu dokumentaciju u roku, imamo 20-30 radnih dana da vam uplatimo navedena sredstva – navedeno je u saopšteno DPPS-a.

Za subvencije mogu da konkurišu svi punoletni građani koji imaju prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada (adresa u ličnoj karti). Predviđeno je da jedan član domaćinstva može da konkuriše i dobije sredstva. Građani (ili njihovi članovi domaćinstva) koji su dobili subvenciju 2021. nemaju prava na podršku za nabavke bicikla u 2022. godini.

Društvo za promociju prirode Srbije odlučilo je da postupak dodele po 10.000 dinara pomoći građanima pretvori u kampanju promocije vožnje bicikla kroz prirodu.

- Na ovaj način naše Društvo bi želelo da unapredi svoje delovanje i da i na konkretan način kroz ovaj projekat podstakne naše sugrađane da više koriste bicikl u svom svakodnevnom životu, ali i da bicikl koriste i kako bi boravili u prirodi i kako bi mogli na dva točka da istražuju našu zemlju. Nadamo se da ćemo ovim projektom napraviti korak više ka motivisanju ljudi da više vremena borave u prirodi, na svežem vazduhu uz neprestanu fizičku i zdravu rekreativnu aktivnost koju biciklizam svakako pruža. Bicikl je idealno sredstvo za popravljanje sopstvenog zdravlja i oporavak životne sredine - poručuju uoči javnog poziva u Društvu.

Podeliće se ukupno 18.020.000 dinara za 1.802 stanovnika teritorije Grada Novog Sada, što obuhvata naseljena mesta (Novi Sad, Futog, Begeč, Veternik, Rumenka, Budisava, Stepanovićevo, Kać, Kovilj, Kać, Kisač i Čenej) kao i Petrovaradin, Sremsku Kamenicu, Bukovac, Ledince i Stare Ledince.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 1 m/s, NNE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?