Od ponedeljka otvaranje tržnih centara, đaci u klupama 19. aprila

17:04:00 09.04.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović saopštio je danas da je situacija oko kovida još uvek vanredna, ali da postoje poboljšanja, koja bi mogla da omoguće od ponedeljka ponovno otvaranje tržnih centara, a od 19. aprila povratak đaka u škole. On je dodao je da, ako se nastavi aktuelni trend vakcinacije za mesec i po može biti uspostavljen kolektivni imunitet.

Od ponedeljka otvaranje tržnih centara, đaci u klupama 19. aprila


Tiodorović je, posle današnje sednice Kriznog štaba, kazao da se uočava blaga tendencija smanjenja broja novopotvrđenih slučajeva oboljenja, da se uočava da se odnos između prijema i otpusta u Kovid bolnicama kreće polako u korist otpusta, te da se smanjuje broj prvih pregleda u kovid ambulantama.

- Međutim naše kovid bolnice su i dalje pune i pod velikim opterećenjem. Ali ako bi se nastavila dinamika poslednja dva tri dana, što očekujemo, može se razmišljati o određenim postupcima koji će omogućiti da neke od mera mogu biti popuštene. Mislim tu pre svega o tome da tržni centri mogu početi da rade od ponedeljka pod pretpostavkom da se tendencija nastavi. Ugostiteljski objekti sa izlaskom na baštu moćiće da rade, ali ostaju zatvoreni delovi ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru - rekao je on.

Tidorović je istakao da je i vreme da se onlajn nastava svede samo na lokalne procene o mogućim žarištima, a da od 19. aprila počnu škole da funkcionišu po sistemu kao i pre toga.

Istakao je da akcenat ostaje dalje na merama, i da se sve mere koje su poznate moraju poštovati od nošenja maski, čak i na otvorenom ako ste blizu, u razgovoru, u gužvi maska je ta koja će vas zaštititi.

U zatvorenom, podseća, maska je obavezna, kao i fizička distanca i dezinfekcija.



Izvor: Tanjug, RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 4 m/s, WNW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?