Od septembra dostupan epidural za sve porodilje

09:08:00 17.08.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Sve porodilje u novosadskoj "Betaniji" od septembra moći će besplatno da dobiju epiduralnu anesteziju pri porođaju.

Od septembra dostupan epidural za sve porodilje

Načelnik novosadskog porodilišta, prof. dr Tihomir Vejnović, kaže da će preraspodelom anesteziologa i anestetičara na nivou Kliničkog centra organizovati Službu anestezije za porodilje, koja će raditi 24 sata dnevno.

- U tome imamo podršku direktora KCV docenta dr Ivana Levakova i pokrajinskog sekretara za zdravstvo docenta dr Zorana Gojkovića. Uveren sam da će taj model pokazati dobre rezultate i da ćemo uspeti da obezbedimo analgeziju svim porodiljama - rekao je Vejnović.

Podsetimo, epidural je do sada bila vanstandardna usluga koju su porodilje plaćale 14.000 dinara, a zbog nedostatka anesteziologa bio je dostupan samo ženama koje su se porađale od šest do 22 sata.

Inače, u novosadskoj "Betaniji" godišnje se rodi oko 6.500 beba, pri čemu je u proseku između 160 i 170 blizanaca i oko desetak trojki.

Izvor: Blic

Ilustracija: Jessica Ellis / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.3 mb
Vetar: 1 m/s, SSW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?