Od srede rade tri nova semafora

20:08:00 28.08.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Tri nova semafora počinju da rade od srede u Novom Sadu. U pitanju su semafori na raskrsnicama Bulevara kralja Petra Prvog i Ulice Kraljevića Marka, ulica Cara Dušana i Đorđa Magaraševića, i na Bulevaru cara Lazara kod rasksrnice s ulicama Banović Strahinje i Kolo srpskih sestara.

Od srede rade tri nova semafora

Sva tri semafora imaju i vremenske displeje i zvučne uređaje za slepe i slabovide osobe, dok će semafori na Bulevaru kralja Petra Prvog i Bulevaru cara Lazara beležiti i broj i kategoriju vozila.

Iz Uprave za građevinsko zemljište i investicije navode da će semafor na raskrsnici Bulevara kralja Petra Prvog i Ulice Kraljevića Marka raditi u klasičnom režimu rada, u koordinaciji sa susednim semaforima na obližnjim raskrsnicama.

Semafor na raskrsnici ulica Cara Dušana i Đorđa Magaraševića će raditi u „detektorskom režimu“, odnosno pešaci će pritiskom na taster obezbeđivati sebi zeleno svetlo za prelaz preko kolovoza. Na isti način radiće i pešački semafor na Bulevaru cara Lazara kod raskrsnice s ulicom Kolo srspkih sestara.

Iz Uprave poručuju da će odmah po dobijanju upotrebnih dozvola, u rad biti puštena još tri semafora – na raskrsnici ulica Bate Brkića i Bulevara Stepe Stepanovića, ulica Seljačkih buna i Bate Brkića i pešački semafor na Bulevaru Evrope kod kasarne Jugovićevo.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.8 mb
Vetar: 1 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?