Od sutra izmena režima saobraćaja u centru Novog Sada zbog svečanosti otvaranja EPK

12:01:00 07.01.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Režim saobraćaja u delovima Novog Sada ponovo će biti izmenjen od subote, 8. januara zbog realizacije programa u okviru svečanog otvaranja Evropske prestonice kulture.

Od sutra izmena režima saobraćaja u centru Novog Sada zbog svečanosti otvaranja EPK

foto: V. Veličković

Zatvaranje dela Bulevara Mihajla Pupina

Sutra od 6 sati ujutru do nedelje, 16. januara u 8 sati ujutru za saobraćaj će biti zatvoren deo Bulevara Mihajla Pupina, od raskrsnice Žarka Zrenjanina i Modene, do raskrsnice Pionirske i Jovana Đorđevića.

Takođe, u istom periodu biće zatvoren deo od raskrsnice ulica Sonja Marinković i Ive Lole Ribara, cela Pionirska ulica, kao i deo Ulice Jovana Đorđevića, pa tako vozači mogu izaći iz Ulice Ilije Vučetića, uz skretanje levo u Ulicu Jovana Đorđevića.

Zatvaranje parkinga na više lokacija

Od 8. do 16. januara biće zatvoren parking pored Banovine u Ulici Jovana Đorđevića, parking u Pionirskoj ulici, kao i parking ispred poslastičarnice „Carigrad“.

U periodu od srede, 12. januara od 23 časa do petka, 14. januara u 14 časova važiće privremena zabrana parkiranja u javnoj garaži iza zgrade Srpskog narodnog pozorišta, kao i pored službenog ulaza u zgradu Srpskog narodnog pozorišta.

U istom periodu, važiće i privremena zabrana parkiranja na javnom parkiralištu u Ulici Ignjata Pavlasa, od raskrsnice sa Ulicom Konstantina Danila prema Bulevaru Mihajla Pupina i privremena zabrana parkiranja na dva parking mesta na parkiralištu u Podgoričkoj ulici pored zgrade NIS-a.

Svečanost

Svečano otvaranje Evropske prestonice kulture, koje će biti 13. januara, u okviru Dočeka 7530, obeležiće multimedijalna predstava „Zeniteum :: 2022“, reditelja Dragana Živadinova, ispred Banovine, koja će kroz umetnost slaviti velika imena srpske nauke - Milevu Marić Anštajn i Milutina Milankovića.

Taj dan obeležiće i velika izložba „Vreme i vaseljena“ u holu Studija M, kao i izložbe koncerti i performansi na više od 40 lokacija u gradu. Tog 13. januara biće upriličena ceremonija preuzimanja titule Evropske prestonice kulture u Srpskom narodom pozorištu koju će svi zainteresovani moći da isprate uživo, u direktnom prenosu na prvom programu RTS-a, kao i na prvom programu RTV-a.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 71%
Pritisak: 999.9 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?