Od sutra moguć razgovor sa psihologom preko fejsbuk četa tokom vanrednog stanja

19:03:00 27.03.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Institut za javno zdravlje Vojvodine je, u saradnji sa Podružnicom za Južnobački okrug Društva psihologa Srbije, pokrenuo program pod nazivom „Mentalno zdravlje u doba korone“, a u cilju očuvanja mentalnog zdravlja građana tokom vanrednog stanja.

Od sutra moguć razgovor sa psihologom preko fejsbuk četa tokom vanrednog stanja


Okolnosti koje prate pandemiju koronavirusa, odnosno sveprisutnost informacija, mogućnost brzog širenja infekcije, mere koje podrazumevaju veliko prilagođavanje, mogu da pokrenu u nama različita osećanja, poput zbunjenosti, straha, brige i uznemirenosti, te je uobičajeno da je potreba za psihološkom podrškom u ovom periodu povećana, poručuju u Institutu.

Različite informacije i saveti o tome kako da brinemo o svom mentalnom zdravlju i podržimo ljude oko nas su dostupni na internet stranici Instituta za javno zdravlje Vojvodine, kao i na Fejsbuki Instagram stranicama pod nazivom „Mentalno zdravlje u doba korone“.

Osim toga, u subotu, 28. marta, Institut u saradnji sa Društvom psihologa pokreće onlajn savetovalište na Fejsbuk stranici „Mentalno zdravlje u doba korone“, na kojoj će građani moći da komuniciraju sa psiholozima putem četa.

Savetovalište je namenjeno svima koji imaju potrebu za psihološkom podrškom, odnosno onima koji doživljavaju izražen strah, uznemirenost, zbunjenost u vezi sa trenutnim okolnostima.

Radno vreme savetovališta će biti 10-12 časova i 20 – 22 časa, svakog dana.

Na raspolaganju su i telefoni za psihološku podršku u okviru zdravstvenih ustanova na teritoriji Vojvodine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1005.5 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?