Od sutra nova grupa za odvikavanje od pušenja

19:04:00 21.04.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Nova grupa za odvikavanje od pušenja počeće sa radom u ponedeljak, 22. aprila u 18 časova. Sastanci se održavaju u Centru za prevenciju Doma zdravlja „Novi Sad“, u Rumenačkoj ulici broj 102.

Od sutra nova grupa za odvikavanje od pušenja


Zainteresovani mogu da se prijave telefonom na broj 064/8088-120, slanjem mejla na cpznovisad@gmail.com ili da dođu u Dom zdravlja u ponedeljak, pred početak rada grupe.

Program je besplatan i traje pet dana u kontinuitetu.

Iz Doma zdravlja podsećaju koje su sve prednosti prestanka pušenja.

- Nakon ostavljanja pušenja, normalizuju se krvni pritisak i puls, pluća počinju da izbacuju nečistoće posle samo 24 časa, posle dva dana više nema nikotina u telu, a čula ukusa i mirisa su u velikoj meri poboljšana. Takođe, poboljšava se cirkulacija i lakše podnosi fizički napor - kažu u Domu zdravlja.

Oni napominju da je rizik od karcinoma pluća za oko 50 procenata manji nego kod pušača, a rizik od srčanog udara je na nivou kao kod osoba koje nikada nisu bili pušači posle svega deset godina.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
25°
Vlažnost: 57%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 5 m/s, ESE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?