Od sutra počinje davanje i Modernine vakcine

17:11:00 08.11.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Od sutra počinje vakcinisanje i cepivom proizvođača Moderna, koja se već distribuira po vakcinalnim punktovima, saopštila je Vlada Srbije. Novosađani već danas mogu da se preko Kol centra Doma zdravlja „Novi Sad“ prijave za ovu vakcinu.

Od sutra počinje davanje i Modernine vakcine


Ova vakcina, koja je slična Fajzerovoj, daje se i kao treća doza posle bilo koje od već postojećih u ponudi.

U Domu zdravlja ističu da se Modernina vakcina rezerviše kao Astrazeneka, jer u jednoj bočici ima 10 doza, pa je potrebno da bude na punktu za vakcinaciju toliko zainteresovanih građana kako doze ne bi propale. Građani se prijave i kada se dostigne dovoljan broj za jednu bočicu, Dom zdravlja ih pozove na vakcinaciju.

Zbog načina čuvanja i distribucije, Modernina vakcina, kao i Astrazeneka i Sputnjik V građani će moći da dobiju samo na punktu za vakcinaciju na Novom naselju (od 8 do 19h), dok se Sinofarmova i Fajzerova vakcina, pored ovog mesta, građanima daju u Tržnom centru Promenada (od 10 do 19h) i u objektu „Jugovićevo“ na Detelinari (od 14 do 19h).

Od srede, 10. novembra vakcinacija će se obavljati na još jednom punktu, u objektu Doma zdravlja „Vršačka“, u ulici Jovana Popovića br. 24. Ovaj vakcinalni punkt radiće od 8 do 15 časova.

Pre nekoliko dana u Srbiju je stiglo 200.000 vakcina „Moderna“, koje je našoj zemlji donirala Poljska.

Inače, broj građana koji se vakciniše prvom dozom porastao je u poslednjih nekoliko dana. Donedavno je po prvu dozu dolazilo između 100 i 150, a sada je više od 300 dnevno. Istovremeno između 800 i 1.000 ljudi dnevno dolazi po buster dozu vakcine.

izvor: novisad.com, N1, 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?