Od sutra podnošenje zahteva za besplatan boravak u vrtićima

13:07:00 31.07.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Zahtevi za besplatan boravak dece u vrtićima "Radosnog detinjstva" podnose se od 1. do 31. avgusta, radnim danima od 8 do 14 sati u prostorijama Predškolske ustanove u Ulici Pavla Simića 9.

Od sutra podnošenje zahteva za besplatan boravak u vrtićima

Pravo na besplatan boravak deteta može da ostvari roditelj, staratelj ili hranitelj deteta iz porodice koja ostvaruje pravo na dečiji dodatak ili socijalnu pomoć, treće ili svako naredno dete istog roditelja, dete bez roditeljskog staranja i dete sa smetnjama u razvoju.

Zahteve podnose, kako roditelji za novoupisanu decu, tako i roditelji od ranije upisane dece, s obzirom na to da Rešenje o pravu na besplatan boravak važi do 31. avgusta 2017. godine.

Pravo na besplatan boravak ostvaruje se od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva. Potrebni obrasci, kao i sva obaveštenja, mogu se dobiti u Službi socijalne zaštite telefonom na broj 420-439. Obrasci Zahteva se takođe mogu preuzeti i na sajtu Grada Novog Sada.

Roditelj može da ostvari pravo i na besplatan boravak deteta predškolskog uzrasta sa smetnjama u razvoju u ŠOSO "Milan Petrović" sa domom učenika Novi Sad. Zahtevi se podnose u školi, od 1. do 31. avgusta 2017. godine, u kojoj se mogu dobiti potrebni obrasci, kao i sva obaveštenja.

Ilustracija: Leonid Mamchenkov / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 46%
Pritisak: 995.0 mb
Vetar: 2 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?