Od sutra pojačana kontrola brzine vozila

19:08:00 11.08.2019, Komentara: 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da će se pridružiti međunarodnoj akciji pojačane kontrole brzine vozila. Kako navode, ta međunarodna akcija će početi sutra, 12. avgusta i trajaće do 18. avgusta u 29 država - članica organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Od sutra pojačana kontrola brzine vozila


Pripadnici Saobraćajne policije Srbije angažovaće „sve raspoložive uređaje za merenje brzine": ručne i radare u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u takozvanim automobilima „presretačima”, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Brzina kretanja vozila biće kontrolisana i noću.

Policajci će posle zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu, kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva i proveriti da li je vozač pod uticajem alkohola.

Ministarstvo unutrašnjih poslova naglašava da je tokom sedam meseci ove godine brzina bila faktor polovine saobraćajnih udesa s poginulima.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?