Od sutra policija pojačano kontroliše brzinu vožnje

19:04:00 15.04.2018, Komentara: 0

Saobraćajna policija pojačano će kontrolisati od sutra brzinu kretanja vozila. Akcija će biti sprovedena u svim državama članicama međunarodne organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope) i trajaće do 22. aprila. Reč je o ukupno 32 države (28 država članica Evropske unije, Švajcarskoj, Norveškoj, Srbiji i Gruziji).

Od sutra policija pojačano kontroliše brzinu vožnje


Svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača, a prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu saobraćajni policajci će kontrolisati i da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosne pojaseve.

U okviru ove međunarodne akcije, biće sprovedena i akcija „Speed Marathon“, koja se, takođe, sprovodi na svim evropskim putevima, a tokom koje će biti merena brzina na najvažnijim putnim pravcima neprekidno u trajanju od 24 časa, od 18. aprila u 6 časova do 19. aprila u 6 časova. U tom periodu biće angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine, a MUP podseća vozače da se na deonici autoputa Šid – Šimanovci meri i prosečna brzina kretanja vozila.

Tokom prošlogodišnje akcije „Speed Marathon“, za 24 časa u Republici Srbiji otkriveno je 2.895 prekršaja prekoračenja brzine.

Analize pokazuju da je svaki treći saobraćajni prekršaj u Republici Srbiji prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila. Istovremeno, neprilagođena brzina javlja se kao uticajni faktor u gotovo polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, upozorio je MUP.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?