Od sutra se obustavlja železnički saobraćaj između Novog Sada i Subotice

20:04:00 06.04.2022, Komentara: 1

Novi Sad - Zbog nastavka radova na izgradnji brze pruge za brzine od 200 kilometara na čas, na međunarodnoj magistrali Beograd - Budimpešta, od sutra će biti obustavljen železnički saobraćaj između Novog Sada i Subotice.

Od sutra se obustavlja železnički saobraćaj između Novog Sada i Subotice

Foto: Infrastruktura železnice Srbije a.d. (Facebook)


Tokom obustave železničkog saobraćaja između Novog Sada i Subotice, vozovi će saobraćati osnovnim pomoćnim prevoznim pravcem Novi Sad/Novi Sad Ranžirna - Rasputnica Sajlovo - Odžaci - Bogojevo - Sombor - Subotica, kao i dopunskim pomoćnim prevoznim pravcem Novi Sad/Novi Sad Ranžirna - Rasputnica Sajlovo - Rimski Šančevi - Orlovat - Zrenjanin - Banatsko Miloševo - Senta - Subotica.

„Infrastruktura železnice Srbije“ je rekonstruisala regionalne železničke pravce Novi Sad - Bogojevo i Senta - Subotica, kako bi železnički saobraćaj mogao nesmetano da se odvija tokom izgradnje pruge za velike brzine.

Kako se navodi u saopštenju, od sutra privremeno neće saobraćati vozovi koji polaze iz železničke stanice Novi Sad Ranžirna u 04.10 za Sombor i u 20.05 časova iz Sombora za Novi Sad Ranžirnu. Takođe, od sutra neće saobraćati voz koji iz Sombora polazi u 9.00 časova za Suboticu, kao i voz koji iz Subotice u 11.10 polazi za Sombor. Pored toga, još tri voza će od sutra promeniti vreme polaska, pa će tako voz koji je do sada u 4.05 časova polazio iz Sombora za Novi Sad Ranžirnu, od sutra kretati u 4.15 iz Sombora i u Novi Sad Ranžirnu stizati u 6.35 časova. Voz koji po redu vožnje iz Sombora polazi u 16.45 časova za Suboticu, od sutra kreće u 16.55 i u Suboticu stiže u 18.07 časova. Voz koji je do sada polazio iz Subotice u 7.00 časova za Sombor, od sutra će kretati u 7.40 i u Sombor će dolaziti u 8.52.

Ostali vozovi na pruzi Novi Sad/Novi Sad Ranžirna - Bogojevo - Sombor - Subotica saobraćaju od sutra kao i do sada.

Iz „Infrastrukture železnice Srbije“ podsećaju da vozovi na relaciji Novi Sad - Bogojevo - Sombor - Subotica i obratno privremeno polaze iz železničke stanice Novi Sad Ranžirna i tu dolaze.

Rok za završetak radova je 33 meseca od potpune obustave saobraćaja na celoj trasi od Novog Sada do Subotice, tako da je završetak brze pruge Novi Sad - Subotica planiran do kraja 2024. godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

tosa malesev zmajevo

, *.dynamic.isp.telekom.rs

moje selo zmajevo nespominju da ce raditi brzu prugu sramota


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.4 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?