Od sutra zatrpavanje nesuđenog bazena na Novom naselju

11:11:00 22.11.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Nesuđeni bazen na Novom naselju, tj. ruglo na uglu Ulice Bate Brkića i Bulevara Jovana Dučića, prepuno insekata, zmija i žaba, nakon sedam godina biće zatrpano.

Od sutra zatrpavanje nesuđenog bazena na Novom naselju

Nasipanje zemljom iskopa dubokog dva metra na površini koja je bila namenjena za olimpijski bazen počeće sutra, 23. novembra, po nalogu Građevinske inspekcije. Treba da se naspe ukupno 4.000 kubika zemlje, što će učiniti radnici JKP "Stan", koje je na javnom pozivu dobio posao uklanjanja bespravne gradnje.

To mesto je slovenačka kompanija "Tuš" pre 11 godina kupila radi izgradnje sportskog centra. Glavna građevinska inspektora Slavica Lazov kazala je za "Dnevnik" da će prvo biti izvađene betonske ploče postavljene na dno bazena i da taj posao znači praktično vraćanje zemljišta u prvobitno stanje.

"To je ravnanje terena jer slovenačka kompanija nije imala građevinsku dozovolu za izgradnju bazena, a rešenje o tome da započeti objekat treba ukloniti inspekcija je donela još u junu 2009. godine. "Tuš" više nije vlasnik objekta, ali, bez obzira na to, bio je investitor i snosiće troškove uklanjanja, koji vrede oko 7,2 miliona dinara", rekla je Lazov.

Ona je dodala da će Inspekcija će zajedno sa radnicima "Stana" do kraja godine izaći na teren još jedanput, radi uklanjanja metalne kapije duge 6,5 metara i ograde od 8,2 metra u ulici Braće Krkljuš, koje je na javnoj površini izgradio nepoznati investitor.

Podsetimo, već mnogo puta su Novosađani, koji stanuju u tom delu grada, apelovali da žive uz močvaru punu komaraca, žaba i zmija, na kojoj je trebalo da budu izgrađeni bazeni. Ta parcela je još pre 11 godina zakupljena sa idejom da se na njoj izgradi sportsko-poslovni centar "Bistrica", ali umesto toga nikla je prava džungla.

Izvor: 021, Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?