Odbijen predlog da se Mirović proglasi počasnim građaninom Sremskih Karlovaca

20:10:00 19.10.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Na današnjoj sednici Komisije za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i proglašenje počasnih građana Sremskih Karlovaca, odbijen je predlog da se pokrajinski premijer Igor Mirović proglasi za počasnog građanina ove opštine.

Odbijen predlog da se Mirović proglasi počasnim građaninom Sremskih Karlovaca


Foto: www.vojvodina.gov.rs


Kako prenosi 021, predlog da Mirović ponese ovu titulu podneo je Žarko Dimić u ime Kulturnog centra "Karlovačka umetnička radionica"., a u obrazloženju je naveo je da je Igor Mirović "političar, ali i darovit pesnik, koji pripada čuvenoj lozi stražilovske linije u srpskom pesništvu na stazama Branka Radičevića". Dodao je i da je Mirović svojim ličnim učešćem, ali i kao predsednik Vlade pomogao mnogim značajnim projektima na teritoriji opštine. Tu je ubrojao i obeležavanje stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, digitalizaciju arhiva, ali i pomoć oko obnove centra Karlovaca.

Međutim, na sveopšte iznenađenje, sedmočlana Komisija, u kojoj su većinom članovi Srpske napredne stranke, čiji je član i sam Mirović, odbila je ovaj predlog zbog navodnih formalnih nedostataka. Kako saznaje 021.rs nedostatak je to što inicijativa da Mirović postane počasni građanin "nije podneta od ovlašćenog predlagača". U Komisiji se takođe nalazi i jedan predstavnik SPS-a, stranke čiji je šef odborničke grupe i podneo ovaj predlog i koja je takođe na vlasti u Karlovcima i samo jedan predstavnik opozicije, šef odborničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Trišić, tako da je vladajuća koalicija imala nesumnjivu većinu i mogla po sopstvenoj inicijativi da prihvati predlog.

Žarko Dimić, koji je podneo ovu inicijativu je, inače, predsednik odborničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) u skupštini opštine Sremski Karlovci.



Mirović: Zloupotrebili su moje ime, bez moje saglasnosti su me predložili



- Nisam dao svoju saglasnost dr Žarku Dimiću, odborniku SPS-a u Sremskim Karlovcima, da me predloži za počasnog građanina te opštine - rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i dodao da razlozi koje je Dimić naveo u svom obrazloženju nisu dovoljni da bi on dobio jedno tako značajno priznanje.

- Uvek sam se, tokom svog političkog delovanja, suprotstavljao političarima koji se nameću i nezasluženo ističu radi trenutne slave i nagrade. Ponašanje odbornika svih političkih stranaka u Sremskim Karlovcima, a posebno rukovodstva opštine, koji nisu dobili moju saglasnost za taj predlog, i koji su, želeli to ili ne, zloupotrebili moje ime, smatram neozbiljnim i neodgovornim. Nastaviću da radim u korist Sremskih Karlovaca i njegovih stanovnika jer je to moj posao, koji ne podrazumeva nagrade, već rad i odgovornost za razvoj jednog od naznačajnijih mesta za naš narod i njegovu istoriju - naveo je Mirović u saopštenju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?