Odbornici raspravljaju o zloupotrebi službenih vozila

09:11:00 09.11.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Odbornici Skupštine grada danas će raspravljati o izveštaju o trošenju gradskog novca, kao i o rebalansu budžeta.

Rebalans je potreban zbog uređenje radne zone Sever IV, gde bi trebalo da bude izgrađena fabrike jedne američke kompanije. Novca će biti isto, 23,2 milijarde, ali će se odustati od pojedinih investicija i u radnu zonu prebaciti 400 miliona.

Odbornici raspravljaju o zloupotrebi službenih vozila

Dok gradska vlast tvrdi da Grad ima stabilno finansiranje, opozicija tvrdi da je to nerealno. Kažu da lokalna vlast milijarde dinara već godinama unazad prebacuje iz suficita, pa se stvara nerealna slika, dok zapravo pravih investicija i ulaganja nema.

Odbornici bi na sednici trebalo da daju saglasnost da se GSP-u odobri lizing od 2,5 miliona evra za kupovinu 10 zglobnih autobusa.

Duža rasprava se očekuje kada na red dođe izveštaj Radnog tela koje je ispitivalo zloupotrebe službenih vozila od 2004. do 2014. godine. Kako je ova zloupotreba prisutna u gotovo svim javnim preduzećima i ustanovama Skupština grada trebalo bi da donese preporuke Gradskom veću i drugim gradskim organima šta preduzeti da se prekine s tom praksom.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.1 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?