Odeća naših baka potrebna Muzeju grada

14:05:00 31.05.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Muzej grada Novog Sada priprema izložbe "Glamur u bočicama" i "Istorija pisana modom", koje bi trebalo da budu održane na jesen. Zato pozivaju Novosađane koji imaju stare haljine, suknje, pantalone, cipele i druge odevne predmete, ali i nakit i bočice parfema da ih donesu u muzej i tako doprinesu kreiranju izložbi.

Na izložbi "Istorija pisana modom" biće predstavljena prva polovina 20. veka i na interesantan način biće prezentovani odevni predmeti, kostimi, obuća i modni detalji. "Glamur u bočicama" predstaviće istoriju parfema od najranijih dana, bočice i stare kozmetičke proizvode.

Odeća naših baka potrebna Muzeju grada

U Muzeju grada kažu da je ideja da se na poseban način predstavi ova društvenu i kulturno-istorijska epoha na području Novog Sada i njegove šire okoline.

- Za sve predmete izdaćemo odgovarajući revers. Pozajmljeni predmeti biće opisani legendama, u kojima će biti navedeni i njihovi vlasnici. Tako će Novosađani imati priliku da doprinesu očuvanju istorije, kao i da predmete iz privatnih kolekcija izlože široj javnosti - kažu u Muzeju grada Novog Sada.

Prikupljanje predmeta trajaće do kraja avgusta. Zainteresovani za detaljnije informacije mogu kotaktirati Ivanu Krsmanović ili Danicu Ivančević na broj 021 451 239.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?