Odeljenja za suzbijanje korupcije na novoj adresi

19:02:00 05.02.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Rekonstruisane prostorija u kojima su smeštena posebna odelјenja za suzbijanje korupcije pri Višem sudu i Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu nalaze se u delu zgrade na uglu Bulevara oslobođenja i Ulice Dimitrija Avramovića. Zgradu koja ima tri sudnice, istražne kancelarije za tužilaštvo, pisarnicu, arhivu u podrumu, tri ćelije i veći broj kancelarija i drugih prostorija, bez naknade je ustupila kompanija Srbijagas.

Odeljenja za suzbijanje korupcije na novoj adresi

Foto: Ministarstvo pravde

Prilikom obilaska prostorija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je istakao da stvaranjem uslova za bolјi i kvalitetniji rad Odelјenja za suzbijanje korupcije država demonstrira odlučnost da se borba protiv korupcije vodi svakodnevno, sistemski i na zakonit i ustavom definisan način.

- Nadam se da će uskoro uslediti izgradnja nove Palate pravde, na uglu ulica Maksima Gorkog i Stražilovske, čime ćemo pobolјšati uslove rada zaposlenih u zgradi suda u Sutjeskoj ulici - rekao je gradonačelnik Vučević i poželeo zaposlenima u Odelјenju za suzbijanje korupcije uspešan rad i da nastave da se bore protiv onih koji krše zakon.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić istakao je da je u periodu od 2012. do 2019. godine, Ministarstvo pravde izgradilo ili rekonstruisalo preko 200.000 kvadrata prostora koji koriste sudovi i javna tužilaštva, sve u cilјu ulaganja u odgovornije i efikasnije pravosuđe.

Odeljenja za suzbijanje korupcije na novoj adresi

Foto: Grad Novi Sad

- Borba protiv korupcije počiva na unapređenoj saradnji svih državnih organa, a sada kada u zasebnom prostoru imamo posebno obučene sudije i tužioce, možemo da kažemo da je institucionalni okvir za borbu protiv korupcije gotovo u potpunosti završen. Nastavlјamo da radimo na tome da što više pomognemo ovakvim državnim organima i da merimo njihove rezultate rada - rekao je Radomir Ilić.

Predsednik Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije Borivoj Pap izjavio je da je od početka marta 2018. godine, kad je Odelјenje u Novom Sadu počelo sa radom, do kraja januara tekuće, rešeno 325 predmeta.

- Ustupanjem na korišćenje novih prostorija i opreme, značajno su pobolјšani uslovi rada svih nosilaca pravosudnih funkcija i zaposlenih u posebnim odelјenjima Suda i Tužilaštva. To će doprineti efikasnosti rada, a uz podršku i saradnju svih državnih organa, značajno će doprineti borbi protiv korupcije - rekao je Pap.

Rukovodilac Posebnog odelјenja Vidak Daković naglasio je da se zahvalјujući adekvatnim uslovima rada mogu očekivati kvalitetniji rad i bolјi rezultati.

- Ovo tužilaštvo je od 1. marta 2018. godine do kraja 2019. godine, zaprimilo na rad od drugih tužilaštava i dobilo u postupanje novih, ukupno 4.300 predmeta. Iza ove brojke stoji prilјežan rad Tužilaštva i drugih organa koji sa njim sarađuju. Borba protiv korupcije nije jednokratan posao, već trajna kategorija koja mora uklјučiti sve državne organe, kao i saradnju i razumevanje građanstva - naglasio je Daković.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1000.2 mb
Vetar: 1 m/s, S
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?