Odloženo projektovanje podzemne garaže kod Banovine

10:12:00 20.12.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Projektovanje podzemne garaže kod Banovine sačekaće narednu godinu, budući da je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije obustavila tender za izbor firme koja će uraditi tehničku dokumentaciju.

Odloženo projektovanje podzemne garaže kod Banovine

Kako je navedeno u odluci komisije o obustavi javne nabavke, jedina pristigla ponuda nije bila prihvatljiva zbog neispravne dokumentacije, piše list Dnevnik.

Izgradnja javne podzemne garaže planirana je na uglu ulica Vladike Platona, Žarka Zrenjanina i Banovinskog prolaza, a budući da u centru grada već odavno nema dovoljno parkinga, izgradnja te, ali i garaže u Šafarikovoj ulici, trebalo bi da bar delimično reši problem parkiranja.

Kod Banovine je predviđena garaža s dve podzemne etaže po 3.000 kvadrata, s ukupno oko 184 parking-mesta, od čega je pet odsto namenjeno osobama s invaliditetom. Kolski ulaz planiran je iz Platonove ulice i Banovinskog prolaza, a kako je u konkursnoj dokumentaciji navedeno, u okviru garaže trebalo bi predvideti i optimalan broj mesta za instaliranje opreme za punjenje hibridnih i električnih vozila.

S obzirom na to da je u pitanju podzemni objekat, u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije početkom jeseni su za "Dnevnik" naglasili da izgradnja javne garaže neće narušiti dosadašnji izgled prostora oko Banovine, odnosno nakon završetka svih predviđenih radova, zelene površine će biti vraćene u prvobitno stanje.

Izvor: Dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 1 m/s, NNE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?