Odloženo suđenje inspektorima za tragediju u "Kontrastu"

19:11:00 06.11.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Odloženo je suđenje za utvrđivanje odgovornosti troje inspektora protivpožarne zaštite, u čijoj je nadležnosti bila kontrola novosadske diskoteke "Kontrast", u kojoj je pre tri i po godine u požaru poginulo šestoro mladih.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Osnovnom sudu u Novom Sadu nije dostavio sistematizaciju radnih mesta, koju je sud tražio, već je poslao nepotpun i neoveren dokument iz pretprošlog meseca, koji se odnosi na sadašnje stanje, iako je u zahtevu bilo navedeno za koji period se traži. Takođe, u dopisu se navodi da ne postoji opis radnih zadataka za svako radno mesto ponaosob, što je, po odbrani, skandalozno.

Odloženo suđenje inspektorima za tragediju u "Kontrastu"Foto: Blic

Okrivljeni za zloupotrebu službenog položaja su inspektori Uprave za vanredne situacije zaduženi za preventivnu zaštitu Tihomir Vulević, Slavko Hajrović i Maja Golubović. Oni, na otvaranju glavnog pretresa u aprilu ove godine, nisu priznali krivično delo za koje se terete, a njihovi branioci ocenili su da je optužni predlog nepotpun. Zbog toga su tražili da se dostavi sistematizacija radnih mesta i da se vidi da li su inspektori imali ovlašćenje da donesu rešenje o zatvaranju objekta, kao i da se obavi veštačenje o postojanju opasnosti od požara.

Sudija Branka Popović ponoviće zahtev MUP-u za dostavljanje izvoda iz opisa radnih mesta, u nadi da će ovog puta dobiti odgovor na postavljena pitanja. Glavni pretres odložen je za 3. februar.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

jelena dalmacija

, *.adsl-1.sezampro.rs

niko nije kriv. RUMUNSKA vlada je podnela ostavku kazu moralni razlozi . Koliko jos ugasenih mladosti ?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?