Odluka o stečaju "Stana" odložena za novembar

14:10:00 06.10.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Pokretanje stečajnog postupka u JKP "Stan" odloženo je za naredni mesec. To je odlučeno na današnjem prvom ročištu u Privrednom sudu, jer uprava ovog javnog preduzeća kao kontraargument želi da dokaže da se "Stan" finansira iz budžeta i da zato ne može da ode u stečaj

Odluka o stečaju "Stana" odložena za novembar

Sudija je direktoru "Stana", Goranu Zariću, i njegovoj finansijskoj pomoćnici, naložio da u roku od 15 dana donesu završne račune za 2014. i deo 2015. godine, a naredno ročište zakazao za 11. novembar.

Aleksandar Marić, jedan od zastupnika pokretača inicijative za stečaj, smatra da je ovo samo pokušaj rukovodstva "Stana" da odloži neizbežno i da imaju dokaze da se "Stan" finansira od tržišta i da ne učestvuje u budžetskoj raspodeli novca.

S druge strane, u zvaničnom saopštenju "Stana", koje je danas poslato medijima, direktor ovog preduzeća, Goran Zarić, kaže da je tom odlukom sud dao preduzeću više od mesec dana dodatnog roka za reorganizaciju.

- “Stan” sada radi “punom parom” i nema mesta zlonamernim navodima koji se pojavljuju u javnosti kako će firma biti “ugašena”, “prepuštena stihiji” i “otići na doboš”. Radnici su svakodnevno na terenu, na usluzi građanima Novog Sada, a menadžment našeg preduzeća ulaže maksimalne napore da se izađe iz krize koja je zatečena i traje već godinama – rekao je Zarić.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
10°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 995.0 mb
Vetar: 5 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?